27 Ocak 2009 Salı

Pazar'dan Kalanlar







Pazar geceki maçtan sonraki post da maçın kahramanlarından bahsedeceğimi söylemiştim, maçın bir numaralı kahramanı bence Fenerbahçe'nin oyun sistemiydi. Çok nadiren olsa da ve pek haddine düşmese de Fb hızlı ve dikine futbol oynuyor. Bu oyun sistemi de bize konuşacak çok konu ve oyuncu çıkarıyor valla.

— Volkan: En arkadan başlamak istedim. Pazar gecesinin yıldızıydı ama tribünler tarafından alkışlanma ihtimaliyle protesto edilme ihtimali bu kadar yakın bir oyuncu yok herhalde ve o gece bunu tekrar kanıtladı. Karşı karşıyaları çıkardı. Birkaç topta Cordoba vari öne çıkışlar yaptı. Çok merak ediyorum topu oyuna sokarken yaptığı o iki hata gol olsaydı demin anlattıklarımı hatırlayacakmıydık.


— Lugano,Edu: Takım modern futbola özenip önde basınca onlarda ne yapsın hem bloglar arası boş kalmasın (Ömer Üründül’e saygılar) hem de ofsayt taktiği yapmak varken kim uğraşacak Umut'la Gökhan'ı kovalamakla deyip öne çıktılar sonrasını hepimiz biliyoruz zaten. Volkan'dan uçan kafalar, arka alanda geniş boşluklar.

— Gökhan Gönül, Carlos: Pazar gecesi ikisi de ters kademeye girmekten sıkılmıştır herhalde. Üstüne gidip bi de çizgiden ortalar kestiler. Bir bekten daha fazla ne beklerki insan.

— Alex: İmzayı attı, yattı demeye dilim varmaz varamaz (kendi kendini imha eder sonra 3 saniye bile beklemez) ama o gece yoktu. Arkadaşları hızlı ve dikine oynamaya karar verdiğinde onun hızlı düşünen ayaklarına çok ihtiyaçları oluyor ama ne yazık ki o gün çok uzaklardaydı.

— Guiza, Semih: Keşke bu ikiliyi birbirinden ayırabilsem ama olmuyor işte. İstekli, çabalayan bol çalkantılı Guiza ile her daim genç ve yedekliğe mahkûm yurdum insanı Semih. Hayat böle işte fazla iyilikten maraz doğar derlerdi doğdu, belkide kendine bile olmayan tepkiler sonucunda Guiza'nın morali sıfırın altına indi.

— Fb Orta Sahası: Onlar Fb’nin sistem çalkantısının son mağdurları. Hücümcularla defansçıların buluştugu nokta. Zaman içinde ya oyunun iki yönünü oynamayı öğrenecekler yada işler böle sarpa sarmaya devam edecek.

— Umut, Gökhan Ünal: İyi günlerinde olsalar yada fundemantal olarak biraz daha yukarıda olsalar Fb tribünleri yeni bir Kayseri faciası yaşardı ve günah keçisi tek başına Guiza olmazdı.

—Trabzonspor: Senaryoyu Fb’nin yazdığı oyunu çabuk anlayıp hemen adapte oldular. Son vuruşlarda biraz daha şanslı ya da becerikli olsalardı uzun süren Kadıköy’deki galibiyet hasreti sona ererdi.

Pazar geceki maçı, detaylı olarak Fb tarafından bakan adam olarak izlerken bende bu hissiyatlar oluştu. Umarım Fb alışılmış yavaş durağan oyunuyla hızlı oyunun bir sentezini en kısa zamanda yapar. Yoksa bizler ya yıllardır alıştığımız ama bir türlü kanımızın ısınmadığı o yavaş ama galibiyet yüzdesi yüksek oyunu izlemeye devam edeceğiz ya da takım ligin kopma noktalarına alışık olmadığı ,seyir keyfi veren ama risk yüzdesi yüksek maçlar izletecek bizlere.

2 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

Hosgeldin Fibonacci :)

Sinan Kolat dedi ki...

welcome to the business, partner!