11 Eylül 2009 Cuma

Fernando Schumacher

Dün Santander bir basın toplantısı ile 2010 yılından itibaren sponsorluğunu Mclaren'e değil Ferrari'ye yapacağını açıkladı. Bu multi-milyon dolarlık anlaşmanın önemi, ekonomik kriz sırasında Ferrari'ye nakit akışı sağlayacak olması değil, çok önemli bir pilot getirecek olması.

En az 2 yıldır konuşuluyor Ferrari-Alonso dedikoduları. Bir türlü önüne geçilemedi. Bu aralar sanki dedikodu değil de bilinen, normal bir şeymiş gibi bahsediliyor hatta. Bunun son halkası da Ispanyol Santander bankasının Ferrari'yi destekleme kararı. Artık kesin gözüyle bakılıyor Alonso kırmızı tulumla gezeceğine. Renault da Raikkonen'i istiyormuş.

Aslında gridde çok ciddi pilotlar olmasına rağmen, yarış kazansalar da kazanmasalar da, 3 pilot herkesin gözünde diğerlerinden ayrılıyor: Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso. Bu 3lü, zaten griddeki şampiyonluk ünvanı bulunan pilotlar ama yetenekleri de su götürmez. Seneye kendine gelmiş bir Ferrari'de, kendini bulan bir Alonso'nun yapacakları şimdiden çok büyük bir merak konusu.

Bu durum aklıma bir benzerliği getirdi. 15 sene önceye dönelim. 1994 ve 1995 sezonları. Mavi yeşil Renault takımının star pilotu Schumacher, Benetton-Renault ile iki dünya şampiyonluğuna uzanıyor. Bir sonraki şampiyonluğu için ise 2000 yılına kadar beklemek durumunda kalıyor. 5 yıl üstüste şampiyonluktan sonra 2005 yılında şampiyonluğu kaptırıyor, Alonso'ya. Benzer bir şekilde Alonso, 2005 ve 2006 şampiyonluklarını kazanıyor, Benetton'u satın almış Renault ile. Ve sonrasında da artık Ferrari'ye geçiyor.

Başlıkta yapmak istediğim hibrid bir yarışçı yaratmak değildi, soru sormaktı aslında. Acaba Alonso'dan bir Schumacher çıkar mı?

Not: Resim ararken Google'a Alonso yazdım. Gelen tavsiyelerden ilk 3ü Ferrari içeriyordu. Her yer Alonso'nun Ferrari tulumlarındaki resimleri ile dolu. Monza'da bu haftasonu bir açıklama bekleniyor.

Renault tandanslı bir başka haber de Singapur-gate hakkında. Briatore'nin FIA'ya verdiği ifadede, Singapur sabahı Pat Symonds ve Nelsinho ile toplantı yaptığını doğruladı. Ama burada pilotundan herhangi bir şekilde kasti kaza istediğini yalanladı. Sonrasında da çok ilgimi çeken bir cümle söylemiş: "Bu fikri ortaya atan Nelsinho idi, biz kesinlikle hayır dedik". Yani bir şekilde kasti kaza, masaya getirilmiş bir fikir, kim getirmiş olursa olsun. Korkutucu, üzücü ve sıradışı bir olay.

Hiç yorum yok: