3 Kasım 2009 Salı

Vaka-ı Ercan Saatçi Kronolojisi


İzel-Çelik-Ercan'ın Ercan'ı, Ufuk-Ercan'ın Ercan'ı Ercan Saatçi. Hiç bir zaman sevmediğim bir insan oldu. Sebebi de fanatikliği, körlüğü, olduğu yerlere gelmeyi hakketmemiş olması.

Bu insanın gündeme oturmasının sebebi, yukarıdaki video. Niyetim sizlere konu ile okunması gereken açıklamaları linklemek. Videodan başladık. Sonra fenerbahce.org'dan bir açıklama geldi, Ercan Saatçi'yi kınamaktansa, "FBTV'den bu görüntüler kaçırıldı" yaygarasına girdiler. Yani küfürle mücadelesi çok ileri derecede (!) olanlar, maalesef bu olayı kınayamadı ve Ercan Saatçi kendi takımlarını tuttuğu için kınayamadılar. Saatçi'ye sırf Fenerbahçeli olduğu için sevmeyenler kadar, yine sırf takımı yüzünden onu koruyanlar da aslında bu durumda suçlu bence.

Sonra Galatasaray resmi sitesinden bir açıklama geldi. Genelde bu tip açıklamalar son derece yanlı ve aba altından sopa gösteren şekilde olsa da, bu sefer son derece haklı olmalarından da ziyade altına imza atılacak şekilde.

Bir de olay adamın kendi yazısı var. Kayınpederinin gölgesi altında spor servisinin başına geldiği Hürriyet gazetesindeki yazısında herkesten özür dileyip sormuş, "kimse rakibine kendi arasında küfretmiyor mu?". Haklı olduğu bir soru, bence. Kendi aralarındaki bir muhabbet ve demeye hakkı var. Ama böyle bir kör fanatiğin (yine bence) bulunduğu pozisyonda olmaması lazım.

Peki benden bir soru: Ercan Saatçi'den önceki spor müdürü Esat Yılmaer böyle bir olaya karışsaydı, görevinde kalabilir miydi?

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Şu anda Fenerbahçe ile ilişkisi bulunmayan bir insanın 3 sene önce arkadaşıyla konuşurken gizlice çekilen görüntüsünü kınamadığı için Fenerbahçe'yi suçlamışlar. Konuyu da "Kendi televizyonlarında" diyerek alakasız biçimde bağlayıp yırtmışlar, o görüntü FB Tv'de gösterilmedi, Fenerbahçe Kurumu ile en ufak bir ilgisi yok, Fenerbahçe stadında duvarlara yazılan küfürleri de telefonla çekip medyaya dağıtalım, onlar için de özür talep edilsin. Oysa daha geçen sene Fenerbahçe tribünlerine hareket yapan, geçen hafta herkesin gözü önünde küfürler yağdıran kaptanları şu anda kendi takımlarını temsilen sahada, yani çok daha kuvvetli bir kurumsal bağları var onun yaptığı hareketlerle. Peki hafta içi onun hakkında ne söyleniyor?

"Arda bizim kaptanımızdır. Arda'yı bizden başka kimse cezalandıramaz. Arda'yı yargılamaya ve cezalandırmaya kimsenin gücü yetmez. Arda bize uzun yıllar hizmet edecektir."

http://ezeliebedi.blogspot.com/2009/11/vaka-ercan-saatci-kronolojisi.html

Sinan Kolat dedi ki...

Ercan Saatçi'nin Fenerbahçe ile olan alakası, televizyona çıkması veya kulüpte resmi görev almasıyla sınırlanamaz. Aynı şekilde Can Bartu'nun, Fatih Altaylı'nın, Abdurrahim Albayrak'ın olduğu gibi. Kaldı ki fb.org, uzun uzadıya bir açıklama yapıp olayın ayıp olmasına hiç değinmemesi enteresan. Bunun, Saatçi'nin formasının rengine bağlıyorum açıkçası.
Bence daha mantıklı bir savunma Ercan Saatçi'nin kendisinden geldi, benim arkadaş arası konuşmam diye. Ama renk körlüğü bu kadar bilinen birinin kendi ağzından bunları duyduktan sonra Türkiyenin en önemli gazetelerinden birinin spor servisinin başı olmasını, ülkeme yediremiyorum.