6 Nisan 2009 Pazartesi

F1 ve TRT1

Bu sezon basinda hic beklenmedik sekilde F1'in Turkiye'deki yayin haklarini TRT1 almisti. Hem de oldukca sessiz sedasiz; o kadar ki bunun reklamlarini sezon basladiktan sonra gormeye basladik. Bir de yarislarda Okay Karacan-Serhan Acar ikilisinin bulunacagini ogrenince sevincimiz katlanmisti. Ama bu sevincler 29 Mart sabahi kursagimizda kaldi. 

Ilk once Okay Karacan ile Serhan Acar'in yarisi beraber sunmayacagi ortaya cikti. Yani Karacan studyodan seyirciyi isitacak, sonra da yarislari daha once oldugu gibi Serhan Acar tek basina sunacakti. Elindeki boylesine potansiyeli mumbar etmisti TRT yani. Zevkli gecen yarislar zaten kendi kendini izletiyor ama her yaris zevkli gecmiyor ve bu durumlarda tek sunucu cok zor bir duruma dusuyor. O kadar ki utanmadan sikilmadan, zamaninda Serhan Acar'a yazi bile yazmistim "su yarislari biri ile sun lutfen, hatta istersen ben bile yaparim" diye. Teklifim baki, isteyen olursa seve seve yaparim. Ama tekrarliyorum, ben olmasam bile Serhan Acar'in yanina birisi lazim.

Bir yandan da TRT, bu isi aslinda cok da bilmedigini belli etti. Yaris oncesi Malezya sokaklarinda yapilan roportajlarin altyazilarinda bir tek tane pilotun ismini dogru yazamadi. Yayin haklarini satin almak icin tonlarca para odemis bir kuruma hakkaten yakismadi bu. 

Bunun yaninda farketmisinizdir, TRT ekibi gercekten Malezya'ya gitmis ve orada sokak roportajlari da yapmisti. Bu aslinda ellerindeki isi ciddi yapmak istediklerinin bir gostergesi, son derece takdire sayan. Yalniz, bu ekipleri her yarisa yollamak ciddi bir masraf. Ellerinden gelen buysa da son derece yazik. Bari daha dolu dolu, daha seyircinin ilgisini cekecek klipler ve roportajlar yapsin ki Serhan Acar disinda giden ekip, tatile cikmis gibi gozukmesin. 

Ve geldik gecen hafta yasanan bomba olaya. Daha oncekilerden cok daha heyecanli gecen bir sezon oncesinden sonra beklentiler tavan yapmisti 29 Mart sabahi. Cok enteresan bir yaris olacak ve butun F1'in tarihsel gidisati degismeye adaydi. Yaris basladi ve yayin kesildi; cunku TRT sifrelenmisti!!! Yarisin son 10 turunda goruntu geri geldi, TRT de aciklama yapti: Bizim aldigimiz yayin sifrelendi. Peki sen boyle onemli bir gorevi ustune almisin ve yayin yapiyorsun, bunu nasil ongoremezsin? Bunun olacagini nasil bilemezsin? Peki biz bunun tekrarlanmayacagindan nasil emin olalim? Bu acik ve secik bir sekilde TRT'nin kendi yayininin kontrolunde olmadigini gosteriyor bana.

Umarim ki endiselerim yersizdir ve biz sezon boyunca keyifli yarislar izleriz. Ayrica Serhan Acar'in yanina Okay Karacan kalibresinde hayirli bir kismet bulurlar ve yarislari bizim icin de senlendirirler. Bir sonraki yaris 2 hafta sonra Cin...

Hiç yorum yok: