17 Temmuz 2009 Cuma

Ali Sami Yen - Seyrantepe Hattı

Galatasaraylı'ların uyanamadığı bir karabasan bu stad olayı. Her safhasında ha oldu ha olacak diye konuşulup bir türlü tamamlanamayan, sen gittikçe uzaklaşan ufuk çizgisi gibi. Yeni stadın inşaatına başlanmasına rağmen.

Bu aralar GS'nin şimdiki ve gelecekteki stadı ile ilgili bilgiler duyuyoruz, dikkatinizi çekmiştir. Ilk önce proje Eren Talu'dan alındı, dün gelen haberlerle yeni ihalenin tarihi de belli oldu (27 Temmuz). Sonrasındaki yol da kısa değil ama bir şekilde yapılacak bu proje artık. Yerimizi ayırttık, maçları izlemek istiyoruz ama bu ne zaman olacak bir türlü emin olamıyorum.

Bir yandan da Ali Sami Yen'den haberler geliyor. Eski Açık'ın üstü ultrAslan'ın da istediği gibi kapanıyor. GSYIAD'ın finansallarını karşılayacağı ve portatif olacak tavan, istenirse daha sonra Florya tesislerinde kullanılabilir. Bir yandan da, tam olarak kafama yatmamış olsa bile, Eski Açık'a loca eklentisi de olacakmış. Nasıl olduğunu tam olarak anlamasam da, eğer doğru ise son derece masraflı bir olay. Bu iki gelişme de bana sanki Ali Sami Yen'de daha uzun yıllar duracakmışız hissi veriyor.

Tamam ASY'de çok güzel zaferler, inanılmaz geceler yaşadık ama artık keyif de verecek bir stat istiyor bu bünye. UEFA Kupası kadrosunu (tatsız yollarla da olsa) emekli ettik, sıra geldi onların mabedine. Nostaljiyi bırakıp üstüne ekleyerek devam etmek lazım, hem sahada hem de stadda.

Hiç yorum yok: